Verenigingen

Avond van de Chemie 2017

Frank Sekeris |
Carrière & Opleiding

Na het overweldigende succes van de Avond van de Chemie vorig jaar in de Leidse Schouwburg, organiseert de KNCV dit najaar de tweede editie van dit feest van de chemie. Ditmaal vindt het evenement plaats in De Flint in Amersfoort op 19 oktober.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Avond van de Chemie plaats. Deze prachtige avond begon met kippenvel, toen de kersverse Nobelprijswinnaar Ben Feringa onverwachts het podium betrad en werd benoemd tot erelid van de KNCV. Na een staande ovatie van enkele minuten begonnen de sprekers aan hun lezingen. Tjeerd Barf, Joost Reek en Simon Rozendaal spraken vol passie over de chemie, waarna bètacabaretier Jan Beuving iedereen in vervoering bracht met zijn grappen.

Daarnaast was er het KNCV Prijzengala met de uitreiking van de Golden Master Award en de Gouden Spatel, scriptieprijzen voor respectievelijk wo-master- en hbo-bachelorscripties. Jan van Maarseveen kreeg de Van Marumpenning voor zijn bijdrage aan de maatschappelijke beeldvorming van de chemie.

Vooruitblik

Trots en vereerd is de KNCV dat Ben Feringa dit jaar terugkeert als hoofdgast van de Avond van de Chemie om te spreken in een zaal vol met chemici. Ook zullen Kitty Nijmeijer, hoogleraar membraantechnologie TU/e, en Marcel Wubbolts, circular economy-specialist en TEDx-spreker, inspirerende presentaties geven. Wat zij precies gaan vertellen, houden we nog even geheim. Spectaculair zal het zeker worden.

Vervolgens kun je genieten van een intermezzo van Ionica Smeets. Het voormalige wiskundemeisje is inmiddels hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Na haar verhaal kijk je nooit meer hetzelfde naar de wereld om je heen.

Tijdens het KNCV Prijzengala zetten we ook jong chemietalent in de spotlights. En reiken we de Golden Master Award en de Gouden Spatel uit aan de beste scripties van wo- en hbo-studenten in het chemische werkveld. We sluiten de avond af met een feestelijke borrel!

Kaartverkoop

De kaartverkoop is vanaf nu geopend! Bestel snel jouw kaarten en profiteer van de Early Bird-korting. De eerste honderd personen kunnen tegen een gereduceerd tarief tickets voor de Avond van de Chemie bemachtigen. Op is op, dus wees er snel bij!

Kijk voor meer informatie en om kaarten te bestellen op www.kncv.nl/avondvandechemie. Houd ook de komende edities van C2W in de gaten, want in de komende maanden lichten we verschillende onderdelen van het programma verder uit.

We hopen je op 19 oktober te begroeten in de Flint in Amersfoort! 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven