Achtergrond

Studentenspecial: Studeren met hindernissen

Met vallen en opstaan vinden jonge mensen hun weg in de uitdagende nieuwe levensfase die studeren is. Soms kunnen ze extra hulp gebruiken. Studentenpsychologen helpen reflecteren op vragen over het eigen functioneren.

Studentenspecial: Internationale ervaringen

Het aantal internationale studenten aan de Nederlandse universiteiten blijft gestaag groeien. Studenten van over de hele wereld komen hiernaartoe om te studeren en ons land te leren kennen. Hoe is het om hier als buitenlander te studeren?

Op maat - tot op zekere hoogte Premium

Een effectieve behandeling op maat, met tal van voordelen: dat beloofde personalized medicine op basis van genetische informatie. Volgens Olaf Dekkers zijn die verwachtingen te hooggespannen. Of helpen organoïden de stap naar de praktijk te maken?

Nieuwe techniek, nieuwe ethiek Premium

Genoomanalyse wordt steeds goedkoper. Dat creëert nieuwe mogelijkheden om patiënten gerichter te helpen. Maar het werpt ook nieuwe ethische en morele vraagstukken op. Artsen en wetenschappers weten zich er vaak niet meteen raad mee.

Een superkritische goede scheiding Premium

Lang was supercritical fluid chromatography voorbehouden aan chirale scheidingen. Maar door een verbeterde robuustheid vindt de techniek meer en meer haar draai in andere toepassingen.

Geduld voor Europese plantenveredelaars Premium

Nog niet eerder waren plantenrassen zo efficiënt van nieuwe eigen­schappen te voorzien als met CRISPR-Cas. In de EU is het echter nog onduidelijk of het om ggo’s gaat, dus zijn bedrijven afwachtend.

Algen op het menu Premium

Algen worden regelmatig afgeschilderd als het voedsel van de toekomst. Maar hoe ver zijn onderzoekers met de winning van voedingstoffen uit zeewier en micro-algen?

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven