Brightlands Polymer Days 2021

van 7 november 2021 15:00 tot 9 november 2021 17:30

NH Conference Centre Koningshof
Meer informatie

Koningshof in Veldhoven is in november gastheer van de Brightlands Polymer Days 2021. Een nieuwe wetenschappelijke conferentie in Europa in de wereld van kunststoffen en plastics met gerenommeerde sprekers, tientallen presentaties van jonge onderzoekers en uitgebreide netwerkmogelijkheden. Een driedaags platform waar honderden wetenschappers, onderzoekers, studenten en ondernemers elkaar ontmoeten om samen nieuwe, circulaire materialen en toepassingen te ontdekken.

De conferentie wordt georganiseerd door de Belgian Polymer Group, KNCV Macromolecular Division, Polymeer Technologie Nederland (PTN) en Brightlands Chemelot Campus. De organisatie combineert op deze manier de Dutch Polymer Days, Brightlands Rolduc Polymer Conference en Belgian Polymer Conference. ‘Een unieke conferentie’, zegt Jan van Hest, hoogleraar TU Eindhoven en namens de KNCV betrokken bij de organisatie van de nieuwe conferentie. ‘We hebben niet alleen leidende organisaties op het gebied van polymeren in Nederland en België bij elkaar gebracht, maar ook drie evenementen die eerder hun sporen meer dan verdiend hebben. Door de samenvoeging krijgen deze Polymer Days meer slagkracht met een wereldwijd bereik. Hier komen de meest spannende innovaties, ideeën en onderzoeken samen. Een wetenschappelijke conferentie en een platform waar direct de brug wordt gelegd naar concrete toepassingen, via de industrie, naar de maatschappij.’

Innovatieve kunststoffen

De Brightlands Polymer Days 2021 zijn opgebouwd rond één hoofdthema: innovatieve kunststoffen voor een duurzame toekomst. Meer dan 25 topsprekers onder wie Nobelprijswinnaar Jean-Marie Lehn leggen in hun presentaties de focus op circulariteit, mobiliteit, gezondheid en energie in relatie tot kunststoffen. Dat geldt ook voor de geselecteerde studenten die hun eigen onderzoek op het gebied van polymeren presenteren.

‘Alleen al in de Europese Unie is de plasticsindustrie goed voor 1,5 miljoen banen en 350 miljard euro omzet’, vertelt Marnix van Gurp, in 2019 voorzitter van de Brightlands Rolduc Polymeren-conferentie en nu namens Brightlands Materials Center in Sittard-Geleen betrokken bij de Brightlands Polymer Days 2021. ‘Het gebruik van plastics moet alleen veel duurzamer. Er liggen grote kansen op het gebied van gezondheid, mobiliteit en energie om de kwaliteit van leven te verbeteren, om CO2-emissies te reduceren en om plastics een onderdeel te laten zijn van een circulaire economie.’

Awards voor jong talent

De Brightlands Polymer Days 2021 gaan zondagavond 7 november van start en eindigen dinsdagmiddag 9 november. Het strakke programma biedt ruimte aan talentvolle promovendi en onderzoekers voor korte presentaties. Aan het einde van de conferentie worden vier maal twee awards uitgereikt voor de beste presentaties in de categorieën mobility, health, circularity en energy. ‘Deze conferentie inspireert een grote pool aan talent op universiteiten om samen met industriële wetenschappers invulling te geven aan de kansen die voor ons liggen. Tijdens de conferentie zullen veel concrete ideeën en innovaties de revue passeren’, concludeert Marnix van Gurp.

Call for abstracts open tot 15 juni, registratie geopend
Meer informatie? www.polymerdays.brightlands.com

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!