ECCM-conferentie

Den Haag
Meer informatie

De Nederlandse conferentie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM), georganiseerd door de ECCM-adviescommissie. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 juni.

Het is duidelijk dat in ons energiesysteem van de toekomst hernieuwbare elektriciteit een belangrijke rol zal spelen tijdens de overgang naar een koolstofarme energievoorziening. Deze overgang wordt vergemakkelijkt door CO2-doelstellingen van nationale overheden en vereist een grote uitbreiding van elektriciteitsvoorzieningen. Echter, in de toekomst zal er nog steeds behoefte zijn aan brandstoffen (voor de luchtvaart, scheepvaart en zwaar wegtransport) en aan chemische producten en materialen. Deze activiteiten en bijbehorende productieprocessen zijn nu verantwoordelijk voor meer dan 35% van de CO2-emissie wereldwijd. Het is een grote uitdaging om deze brandstoffen en chemische producten te produceren door middel van hernieuwbare elektriciteit, op basis van biomassa en/of CO2.
 
Bovendien zijn er oplossingen nodig voor de scheve balans tussen productie en verbruik van elektriciteit. Deze oplossingen liggen in het verbinden van netwerken en productiecapaciteit (interconnectie), het zorgen voor een optimaal evenwicht tussen vraag en aanbod, en in de directe opslag van elektrische energie. Opslag van elektriciteit in accu’s of vergelijkbare systemen is een optie, evenals elektrochemische productie van chemicaliën als energiedrager. Elektrochemische conversie is een veelbelovende optie voor opslag op lange termijn, omdat deze technologie gemakkelijk schaalbaar is met betrekking tot de hoeveelheid energie.
 
Tijdens de conferentie worden de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap en techniek gedeeld door internationale keynote-sprekers uit de academische wereld en de industrie. Nederlandse wetenschappers en vertegenwoordigers van de industrie leveren bijdragen aan een aansprekend parallelprogramma dat gerelateerd is aan het thema van de conferentie. Nationale initiatieven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling die betrekking hebben op het ECCM-thema worden tijdens de conferentie aangekondigd.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven