Sugar and chemistry

Heverlee
Meer informatie

Studiedag 'Sugar and Chemistry - a sweet combination', georganiseerd door de expertisecel LAB4U van de hogeschool UC Leuven-Limburg.

Sedert oktober 2017 zijn de Europese suikerquota afgeschaft. Dit betekent dat een overaanbod aan suiker de markt dreigt te overspoelen. Waar moeten we naartoe met al deze extra suiker?  

Gelukkig kunnen suikers ook een belangrijke rol spelen in de biogebaseerde economie. Naast het gebruik van suiker in voeding kan suiker ook ingezet worden als grondstof in de chemische industrie. Een scala aan chemicaliën en materialen die nu vanuit fossiele grondstoffen worden geproduceerd, kunnen eveneens vanuit suikerhoudende (rest)stromen vervaardigd worden. Deze omschakeling brengt de introductie van nieuwe processen, waardeketens en … opportuniteiten met zich mee.

Ook in Vlaanderen wordt door verschillende partijen gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een gamma aan chemicaliën en materialen uit suikers. Tijdens deze studiedag worden de meest recente ontwikkelingen binnen de suikerchemie van labo tot piloot- en industriële schaal belicht.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven