Nieuws

Bijna kwart hoogleraren vrouw

Het percentage vrouwelijke hoogleraren stijgt als nooit te voren, blijkt uit onderzoek van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).

De stijging in het jaar 2017 – 2018 is 2,2 %, waardoor het percentage nu staat op 23,1 %. Dat lijkt volgens het LNVH vooral te komen door de Westerdijk Talent Impuls, ‘waarbij er honderd ‘extra’ vrouwelijke hoogleraren werden benoemd’, aldus het rapport. Het LNVH verwacht dat de universiteiten de gestelde doelen in 2020 zullen halen, aangezien dat al voor een deel van de universiteiten geldt.

De Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019, waarin het LNVH hun onderzoek publiceerden, laat verder zien dat het percentage vrouwen in de verschillende sectoren (van student en geslaagden tot universitair hoofddocenten en hoogleraren) een dalende lijn laten zien: in de beginnende fases van wetenschappelijke carrières gaat de man-vrouwverdeling redelijk gelijk op, maar zodra je kijkt naar promovendi en hoger zakt het percentage van 43 naar 23 %. Verder wil het LNVH meer aandacht voor ongelijkheid in inschaling.

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!