Home

Biotech Campus Delft verwelkomt start-up DAB

Delft Advanced Biorenewables (DAB) wordt de volgende bewoner van Biotech Campus Delft. De start-up kan dankzij de verhuizing haar bioreactortechnologie verder opschalen.

DAB maakt biobrandstoffen en -chemicaliën met behulp van een nieuwe bioreactor, die werd ontwikkeld op de Technische Universiteit Delft. De technologie combineert fermentatie en de scheiding van de gewonnen componenten in één vat, terwijl die stappen die normaal gesproken los van elkaar plaatsvinden. DAB verdubbelt op deze manier de opbrengst van fermentatieprocessen en doordat de productiekosten zijn gehalveerd, kunnen ze concurreren met fossiele processen. De opschaling zal de transitie naar een bio-based economie versnellen, aldus het persbericht van DSM, initiatiefnemer van Biotech Campus Delft.

Eerder al haalde de start-up € 2 miljoen aan financiering binnen en de verhuizing naar de Biotech Campus is een logische volgende stap, aldus Kirsten Steinbusch, CEO van DAB, in het persbericht. Het bedrijf wil de technologie verder ontwikkelen en commerciële groei versnellen. Steinbusch: ‘Voor het opschalen van onze technologie werken we nauw samen met de TU Delft en met een partner die al op de Biotech Campus gevestigd is, de Bioprocess Pilot Facility (BPF). Door de goede faciliteiten die op de Biotech Campus Delft aanwezig zijn kunnen we nieuwe markttoepassingen verkennen en onze technieken verder optimaliseren.’ 

DAB is het derde innovatieve Biotech-bedrijf op de campus en voegt zich daarmee onder andere bij kweekvlees-startup Meatable.


Afbeelding: Cindy Gerhardt, Business Development Directeur van de Biotech Campus Delft, en Kirsten Steinbusch, CEO van DAB

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!