Nieuws

Chemie en life sciences van de partij

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft er sinds kort achttien nieuwe leden bij. Daaronder bevindt zich een combinatie van zes chemici en life scientists.

Erik Bakkers (TU Eindhoven) is bezig met nieuwe, niet-natuurlijke nanomaterialen. Voor het maken van die materialen moet je deeltjes op nanoschaal manipuleren.

Sijbren Otto (Rijksuniversiteit Groningen) wil het chemische ontstaan van leven proberen te begrijpen. Daarvoor werkt hij veel in de tak van systeemchemie en zelf-assemblage.

Jack Pronk (TU Delft) wil microben zo manipuleren dat ze in de industrie inzetbaar worden. Zo heeft zijn groep al eens bakkersgist gemodificeerd zodat die bio-ethanol uit suikers afkomstig van landbouwreststromen produceert.

Maria Yazdanbakhsh (LUMC) doet onderzoek naar het immuunsysteem in verschillende geologische gebieden, zoals stedelijke en rurale gebieden waar de blootstelling aan parasieten anders is.

Als buitenlands lid is Takuzo Aida (universiteit Tokio) benoemd. Hij werkt aan bijzondere materialen, zoals zelfhelend glas, ‘lopende’ gels en motortjes die op licht rijden.

Marcel van den Brink (Memorial Sloan Kettering Cancer Center) promoveerde aan de Universiteit Leiden, maar heeft zich vervolgens in New York gespecialiseerd in immuuntherapie en beenmergtransplantatie, beiden met een focus op kanker.

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!