Nieuws

€ 25 miljoen tegen stofwisselingsstoornissen

De Leids-Amsterdamse start-up Azafaros heeft de eerste financieringsronde afgesloten met € 25 miljoen en investeert in nieuwe behandelingen voor zeldzame stofwisselingsziektes, aldus een persbericht van Business Wire.

Azafaros, een spin-off van Universiteit Leiden en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AMC), is in 2018 opgericht en heeft nu genoeg geld om verder te gaan met de ontwikkeling van een nieuwe klasse kleine moleculen. Die moeten gaan werken tegen genetische stofwisselingsstoornissen als lysosomale stapelingsziektes (denk aan Gaucher, Fabry of Pompe). De reeds gepatenteerde moleculen zijn afkomstig uit de labs van Hans Aerts, Hermen Overkleeft en Stan van Boeckel.

Forbion leidde de financiering en Azafaros kreeg hulp van BioMedPartners en BioGeneration Ventures, alle drie bedrijven die investeren in life sciences en biomedische ondernemingen. Met het geld kan Azafaros verder met de ontwikkeling van de pijplijn aan oraal beschikbare medicijnen en het team uitbreiden. Het bedrijf gaat daarnaast richting klinische studies.

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!