Nieuws

Een kwestie van lef hebben

De Gouden Spatel 2004 wordt op de KNCV Voorjaarsbijeenkomst van 26 april uitgereikt aan Sandra van Dingenen. Volgens de selectiecommissie heeft zij in 2004 de beste hbo-scriptie geschreven.

‘Wij gaan voor goud’

‘Maar voor de toekomstige vooruitgang moeten we aan het hooghangende fruit beginnen’

Bert Meijer, de nieuwe voorzitter van NWO Chemische Wetenschappen, heeft de oplossing voor de innovatieparadox. De Eindhovense hoogleraar hoopt op een enthousiast onthaal. ‘Er liggen zoveel fantastische uitdagingen.’

Eerstegraads onderzoeker

Natuurkundedocent Willem van Ketel publiceert in ‘Physical Review Letters’. ‘Het zou leuk zijn als meer leraren onderzoek deden.’

Het fysieke element

Hoe ziet het R&D-lab van de toekomst er uit? Grootschalig, kleinschalig, flexibel, supergespecialiseerd of virtueel? Wordt er overlegd via internet of bij de koffieautomaat? En maakt het de onderzoekers wat uit?

PCR-patentenoorlog

In de patentenwereld gaat heel veel geld om. Eigenaren van de PCR-rechten verdienden miljoenen aan de verkoop van licenties. Het Amerikaanse patent is inmiddels verlopen, maar er lopen nog rechtszaken tegen bedrijven voor het onrechtmatig gebruik van de methode.

Deel deze pagina

Wat verdien jij? Doe mee aan het jaarlijkse Bèta Salaris Onderzoek!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven