Nieuws

Beleidsmakers, best belangrijk

Fosforproducent Thermphos ziet zich gedwongen het milieu zwaarder te belasten dan nodig is. Met dank aan het Europese afvalstoffenbeleid. Waar zijn de Brusselse regelgevers mee bezig? En wat is beter: protesteren of op een creatieve manier het spelletje meespelen?

Een geboren onderneemster

Ondernemen zit Haifen Hu in het bloed. Ze groeide op als dochter van Chinese restauranthouders, maar wist al vroeg dat ze haar ondernemerschap op een ander gebied zou voortzetten.

Leken stellen nuttige vragen

‘Ga in een vroeg stadium met omwonenden en milieuorganisaties praten als je een ontwerp maakt voor een chemische fabriek.’ Dit adviseert chemisch technoloog Gijsbert Korevaar. Als de hele fabriek al ontworpen is, zijn grote veranderingen niet meer mogelijk.

Niet meppen maar aaien

Overmoedig vindt Jaap Hanekamp van de stichting HAN het idee om nu aan de slag te gaan met een visie over duurzame chemie in 2030. Henk Groeneveld van het ministerie van Vrom is het daar niet mee eens. ‘We hadden vijf jaar geleden al moeten beginnen.’

Pionier in computerchemie

Computerscheikundige Herman van Vlijmen koos voor een carrière in de Verenigde Staten. ‘Amerikaanse bedrijven behandelen me beter.’

Wie een carrière ambieert als onderzoeker in een relatief nieuw en onbekend vakgebied moet beschikken over een ruime horizon. Het bracht computerscheikundige dr. Herman van Vlijmen (38) in Boston, waar hij sinds 1991 resideert.

'Voorlopig zie ik nog geen kans'

De nano-architect Roeland Nolte haalt met zijn werk met grote regelmaat ‘Science’ en ‘Nature’. De Nijmeegse hoogleraar doet zelfs voor ‘Science’ de eerste selectie van artikelen. Virussen als bouwstenen staan op dit moment in zijn belangstelling. Een gesprek over innovatie, gepeperd met het laatste nieuws uit Nijmegen.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven