Nieuws

Ecologisch begraven

Zweden loopt voorop met een nieuwe techniek om dode lichamen te verwerken. Een vriesdroogprocédé reduceert een lijk tot een bergje stof. Ecologisch verantwoord maar milieuonvriendelijk?

Een nieuwe carrière in China

Waar menigeen op zijn 65ste met pensioen gaat, vertrok de Delftse emeritus-hoogleraar en oud-KNCV-voorzitter Jakob de Swaan Arons naar China om er aan de universiteit aan de slag te gaan. ‘Chinezen hebben veel respect voor ervaring en ouderdom.’

Experimenteren op afstand

Nog even en we doen onze analyses op instrumenten die aan de andere kant van de wereld staan. Via internet stellen we de parameters in, kijken we mee met de plaatselijke operator en krijgen we de meetgegevens binnen. Technisch is ‘remote experimentation’ al mogelijk. Maar wie organiseert het?

Huygens missie

Het gigantische Cassini-Huygens-project is een voorbeeld voor internationale samenwerking. De ontdekkingen van de Huygenssonde zullen wetenschappers nog jaren bezighouden. De Oostenrijker Peter Falkner, expert in digitale signaalverwerking, is al sinds het begin bij de missie betrokken.

’Ik ben een beetje een laatbloeier’

Mark Overhand ging na zijn opleiding verder studeren en promoveren. Hij bracht geruime tijd door aan universiteiten in Amerika en Zwitserland. Inmiddels is Mark universitair docent in Leiden en doet hij onderzoek naar synthesestrategieën voor biomoleculen.

’Ik ben net een dirigent van een orkest’

Dat je met een analistenopleiding ook heel goed in een commerciële functie terecht kunt komen bewijst Rob Plompen. Hij is verantwoordelijk voor het beleid van een middelgroot internationaal bedrijf en legt daarbij de nadruk op het begeleiden van talent.

‘Marketing kun je altijd nog leren’

Elham Sadat Noorbakhsh was analist maar werkt nu binnen marketing. Toch is ze blij met haar analistenopleiding. Deze heeft haar geleerd analytisch te denken en daardoor heeft ze een kijk op producten die voor marketeers lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Deel deze pagina

Wat verdien jij? Doe mee aan het jaarlijkse Bèta Salaris Onderzoek!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven