Nieuws

Legionellameldingen legio

In 2003 was er al onderzoek geweest naar de aanwezigheid van Legionella in zwembaden. De resultaten waren schokkend, maatregelen werden genomen en er werd aangekondigd dat er vervolgonderzoek op grotere schaal plaats zou vinden. Dat is nu net afgerond.

Liefde voor het onderwijs

Rolien Dijksterhuis: “Bij mijn eerste stage dachten de leerlingen dat ik een van hen was.”

Wie een groepje middelbare scholieren vraagt naar hun beroepsvoorkeur, zal niet snel te horen krijgen dat ze scheikundeleraar willen worden. Ook Rolien Dijksterhuis (22 jaar) dacht er een paar jaar geleden nog net zo over. Nu geeft ze met veel plezier natuur- en scheikunde aan het Christelijk Lyceum Veenendaal. En haar enthousiasme groeit nog steeds.

Moleculaire systemen zijn de toekomst

De Groningse hoogleraar Ben Feringa heeft een obsessie met chiraliteit. Al is het maar om de moleculaire motor de goede kant om te laten draaien. Feringa, een van de meest bekende Nederlandse chemici, ontving niet lang geleden de Spinozapremie voor zijn werk. Een gesprek over de kick van het onderzoek, de gezonde druk van de competitie en de waardering.

Uitstapje als recruiter

Tanya Hené begon haar carrière bij Shell. Na een onderbreking van twee jaar is ze weer terug bij haar oude werkgever.

Shell kan zijn medewerkers een interessant carrièrepad bieden. De loopbaan van Tanya Hené (29) vormt daarvan een mooie illustratie.

Aan de wieg van de systeembiologie

Een van de grondleggers van de vakgebieden proteomics en systeembiologie is de Amerikaan Fred Regnier. Hij was op uitnodiging van de Vrije Universiteit van Amsterdam een week in Nederland. C2W sprak met hem over de toekomst van de farma en de valkuilen voor wetenschappers die een bedrijf opzetten.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven