Nieuws

Hoe Shell het spel speelt

Shell heeft een succesvolle manier gevonden om de innovatiekracht van de onderneming te vergroten. Binnen elke divisie zijn teams permanent aan de slag om goede ideeën om te toveren tot commerciële activiteiten. Ontmoet de GameChangers van Shell Chemicals.

Chemie leert je logisch denken

Axel Berg zag na zijn promotie geen reële mogelijkheden om verder te gaan in het wetenschappelijk onderzoek. In zijn huidige baan bij SARA heeft nog bijna dagelijks met de wetenschap te maken.

Het raadsel van Toulouse

Hoe kan een ammoniumnitraatfabriek ineens ontploffen? Experts van het Prins Maurits laboratorium van TNO zoeken nog altijd naar de minst onwaarschijnlijke verklaring.

Voeding voor de meest kwetsbaren

Numico is een van de grootste producenten op het gebied van baby- en klinische voeding. Een gesprek met Wim van Gelder, directeur Research bij Numico. Tussen farma en voeding.

Het laatste project

De opening van de propeenoxidefabriek PO-11 op de Maasvlakte markeert het einde van een bescheiden investeringsgolf. En wellicht dat van het PO/SM-proces.

Proefdiervrij onderwijs

Het Institute of Life Sciences & Chemistry van de Hoge­school van Utrecht biedt een bijzondere afstudeerrichting aan: Vervanging van dierproeven. We vroegen directeur Frank Lommers en docent/coördinator Ewoud Noordegraaf naar het hoe en waarom van deze wereldprimeur.

Kennis is macht

Slimme oplossingen verzinnen voor je klanten, blijkt een gat in de markt. Het verhaal van Willem van Raalte.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven