Nieuws

“Wij blijven knokken voor die beurs”

De leveranciers van laboratoriumtechniek hebben het niet makkelijk maar dat zal inspanningen voor HET Instrument 2004 niet in de weg staan. Het FHI wil de bezoekers meer waar voor hun geld leveren met ondermeer seminars van hoog niveau.

Nobelprijs chemie voor opheldering kanalen

Dit jaar delen Peter Agre en Roderick MacKinnon de Nobelprijs voor de scheikunde. Agre krijgt de prijs voor het ontdekken en ophelderen van de structuur van waterkanalen in celmembranen. MacKinnon heeft als eerste de structuur en het schakelmechanisme van een kaliumkanaal in zo’n membraan beschreven

Zelfassemblerende moleculen

Ontwerp een geschikte moleculaire bouwsteen en zie de nuttige organische nanostructuren vanzelf ontstaan in je bekerglas. Bij DSM Research weten ze nu hoe je dat voor elkaar krijgt, dankzij Sam Stupp.

Routekaart voor separatie

Membraanbioreactor voor afvalwaterzuivering, gebouwd door Septo Biotechniek uit Enschede voor oliefactorij Pieter Bon in Zaandam.

Ontwerpers, bouwers en gebruikers van scheidingstechnologie willen meer lijn brengen in hun R&D. Een technologieroadmap moet aangeven op welke ontwikkelingen ze zich de komende jaren gaan concentreren. En hoe ambitieus het ook mag klinken, de kans lijkt groot dat zo’n routekaart er daadwerkelijk komt. Wie doet er mee?

Burgerlijke cricketclub

In het scenario ‘Cricket Match’ zullen burgers op eigen houtje nooit iets asociaals doen. Daar hebben ze hun netwerk voor.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven