Nieuws

Nieuw leven in living labs

Medical Delta blaast leven – in de vorm van € 800.000 – in vier nieuwe living labs gericht op de zorg, meldt de stichting in een persbericht.

De vier laboratoria gaan zich richten op actuele zorgstukken, door een omgeving te creëren waarin je innovaties kunt testen in een reële omgeving. De Zuid-Hollandse hogescholen van Rotterdam, Leiden, Den Haag en InHolland zullen de labs gaan leiden, maar daarnaast doen ook bedrijven en universiteiten een praktische duit in het zakje. Naast onderzoek zal onderwijs ook een plaats krijgen in de labs.

Alles tezamen zullen de labs vier verschillende kapstokken voor hun rekening nemen: Better In, Better Out richt zich op fitheid van kankerpatiënten; VIT for Life wil mensen die een hoger risico lopen op leefstijlgerelateerde gezondheidsklachten met behulp van technologie gezonder doen leven; Geriatric Rehabilitation@Home heeft zijn focus op het verbeteren van de thuisrevalidatie van ouderen door middel van e-health; als laatste doet Integrative Medicine Technology onderzoek naar het gebruik van natuurlijke, niet-farmacologische en vooral persoonsgerichte behandelwijzen voor mensen met chronische klachten.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!