Nieuws

Start-up bioreactortechnologie gefinancierd naar industrie

DAB, een start-up vanuit de TU Delft, heeft € 2 miljoen aan investeringen opgehaald via FORWARD.one en InnovationQuarter voor de versnelde productie van biobased chemicaliën en geavanceerde brandstoffen.

De gepatenteerde bioreactortechnologie, die op de TU Delft is ontwikkeld, heeft als voordeel dat zowel fermentatie als scheiding in een enkel apparaat zijn gestopt, waar normaal gesproken meerdere processtappen voor nodig zijn. Ook is het mogelijk het proces op te schalen en kun je in-situ je product terugwinnen zonder dat er bewegende onderdelen of membranen aan te pas hoeven te komen. Zo kan DAB (Delft Advanced Biorenewables) de fermentatieproductie verdubbelen, terwijl het de bedrijfskosten halveert.

Met het geld gaat DAB investeren in nieuwe tests, uitbreiding van het team en maakt de start-up een plan om opschaling voor de industrie verder uit te werken. Het bedrijf produceert al onder meer grotere (C4+) alcoholen, aldehydes, aromaten en andere stoffen, en gaat nu met een aantal partners werken om pilotprojecten op te richten voor de productie van nieuwe biobased stoffen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!