Nieuws

UMCG bouwt brug

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een nieuw onderzoeksprogramma gestart binnen het Kolff-instituut dat BRIDGE is gedoopt. De focus zal liggen op interdisciplinair onderzoek naar imaging-technieken.

Hiervoor bestond er een gezamenlijke programma tussen het Center for Medical Imaging Research en de Research School of Behavioural and Cognitive Neurosciences, maar deze samenwerking gaat stoppen. Daarom hebben oprichters Wiktor Szymanski, Romana Schirhagl en Andor Glaudemans in april het nieuwe programma op de been gezet.

BRIDGE wil een platform creëren voor iedereen die werkt aan de ontwikkeling, optimalisatie en vertaling van imaging-technieken, van de vroege ontwikkelingsstadia tot gevorderde klinische toepassingen. Medeoprichter Romana Schrihagl: ‘Het meest opwindende is dat we een brug slaan tussen disciplines en daarnaast mensen met verschillende achtergronden en een interesse in imaging samenbrengen.’

Het programma zal ook de samenwerking opzoeken met de Faculteit Science and Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!