Nieuws

TU Eindhoven pakt genderongelijkheid aan

Michelle Wijma |
Arbeidsmarkt, Beleid & Bedrijfsvoering, Carrière & Opleiding

De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig alleen open voor vrouwen. Zo wil de technische universiteit de verhouding tussen het aantal vrouwelijke en mannelijke wetenschappers meer in balans brengen.

Op 1 juli start de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met de Irène Curie Fellowships. Door dit programma komen voorlopig alleen vrouwen in aanmerking bij vacatures voor vaste wetenschappelijke staf. Als na een half jaar geen geschikte kandidaat is gevonden, kunnen mannen alsnog solliciteren.

De eerste anderhalf jaar geldt de maatregel voor 100% van de vacatures. Daarna evalueert de TU/e de cijfers jaarlijks en stelt de universiteit het percentage eventueel bij. In de vijf jaar dat het programma minimaal zal duren, komen ongeveer 150 vacatures in aanmerking. Uiteindelijk moet de vrouw/man-verdeling bij universitair docenten minimaal 50/50 worden en bij hoofddocenten en hoogleraren wordt gestreefd naar minimaal 35% vrouwen.

Het is niet voor het eerst dat de universiteit zich bezighoudt met genderdiversiteit, maar met de huidige maatregelen gaan ze te langzaam vooruit, aldus rector Frank Baaijens in het persbericht van de TU/e. ‘We zijn ons ervan bewust dat we met een impliciete gender bias kampen.’

De Fellowship, die vernoemd is naar scheikundige, nobelprijswinnaar en vrouwenrechtenactivist Irène Curie, biedt nieuwkomers een mentoringsprogramma en honderdduizend euro extra voor hun onderzoek.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven