Opinie

Whiskytijd

© Kevin Kosterman

Op zijn tijd drink ik graag een glas whisky. En alhoewel ik, net zoals iedereen die whisky, maar ook wijn, bier, gin of voor mijn part wodka-redbull drinkt, weet dat alcohol natuurlijk niet goed voor je is, ben ik elke keer weer benieuwd naar het verhaal achter de krantenkop die meldt dat een gematigde alcoholconsumptie wel goed voor je is.

Bedreigde mutaties Premium

Met Syngenta’s afgeslankte R&D-afdeling en de aankondiging dat BASF de deuren sluit van Cropdesign daalt de ggo-expertise in Vlaanderen. Vlaams Parlementslid Francesco Vanderjeugd stelde daarom in maart: ‘Ggo’s worden met uitsterven bedreigd.’

Droomtechnologie Premium

Ik blijf me keer op keer verwonderen over de oplossingen die wetenschappers weten aan te dragen. Zo is binnenkort wellicht de plastic kunstlens overbodig bij het verhelpen van staar.

Geen leraren te lokken met bonus Premium

De gemeente Rotterdam zet wervingspremies in om leraartekorten in het basis- en voortgezet onderwijs te verminderen. Is dat dé manier om meer scheikundigen voor de klas te krijgen?

Voortrekkersrol

Nederland probeert in de kijker te lopen tijdens zijn EU-voorzitterschap dit half jaar. En denkt dat voor elkaar te krijgen door zo veel mogelijk plannen op te werpen.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven