Opinie

Vertel niet te veel Premium

Hoe leg je bètawetenschap het best uit? In elk geval niet door je te verliezen in technische details, zeggen de kenners.

Nieuwe generatie Premium

Pat Sandra, een bekende Vlaamse chromatograaf, ziet met lede ogen aan dat de laatste generaties nog maar pakweg 5 % van hun tijd achter de apparatuur doorbrengen en vooral bezig zijn met hun resultaten (zie dubbelinterview Pat Sandra en Deirdre Cabooter). In zijn tijd zat je nog 90 % van je tijd achter je instrument. Bang dat dit de verdere ontwikkeling van zijn vak in de weg staat is hij niet, maar hij merkt wel op dat om überhaupt tot zinvolle data te kunnen komen, via zinvolle experimenten, je toch wel enige kennis van je meetinstrument moet hebben.

Focus op software Premium

canstockphoto/janaka

De chemie en life sciences kunnen niet meer zonder wetenschappelijke software. Maar hoe staat het met de erkenning van de ontwikkeling ervan binnen de academische wereld? Vier kenners praten mee.

Spelletje

Waar is de populariteit van het Groot Dictee der Nederlandse Taal ineens gebleven? Een kwart eeuw stond het symbool voor de manier waarop Nederlanders met taal omgaan: een kleine elite maakt er een spelletje van en de gehele natie voelt zich verplicht het mee te spelen.

Meer met minder Premium

Onlangs viel het boek More with less – Welcome to the precision economy van Alle Bruggink en Diederik van der Hoeven met een klap bij mij op de deurmat.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven