maandag 5 oktober 2020

Soms, zegt de onderzoeker, is hij jaloers op zijn broer, die arts is. Artsen houden zich bezig met ziekte en gezondheid en daar praat iedereen graag over mee. Wie is er niet ooit ziek geweest, of bang geweest voor de gevolgen van een ziekte?
woensdag 30 september 2020

Alleen al de prodúctie van een vaccin duurt normaliter twee jaar, de ontwikkeling een veelvoud daarvan. Hoofdredacteur Erwin Boutsma vraagt zich af of dat wel goed gaat met het SARS-CoV-2-vaccin.
woensdag 30 september 2020

Hoe ver mag je gaan in een column om de aandacht te trekken voor een actueel probleem? Alle Bruggink vroeg zich dat af na het lezen van de column van Koen Scheerders in de vorige editie.
woensdag 30 september 2020

De coronacrisis gooide de voorbije maanden ons leven overhoop. En in onzekere tijden is het normaal dat mensen zich vragen stellen, bijvoorbeeld over de veiligheid van onze voeding.
donderdag 17 september 2020

Eén voordeel van wetenschappelijk overleg via Zoom: je kunt stiekem jargon googelen.
donderdag 17 september 2020

Gino van Strijdonck bemerkt een disbalans in onze aandacht voor universiteiten en hogescholen in de twee fotocollages met thuiswerkende wetenschappers (edities van juni en juli). Het is exemplarisch voor dit blad, betoogt hij.
woensdag 16 september 2020

Overzeese bedrijven in lagelonenlanden zijn verantwoordelijk voor de productie van essentiële geneesmiddelen. Dat is al onwenselijk, maar de coronapandemie maakt het probleem nog erger.
dinsdag 15 september 2020

Ze zijn onverminderd populair: lijstjes, en dan bij voorkeur in een rangorde. Wij besloten er ook aan mee te doen.
vrijdag 7 augustus 2020

Hoe zit het met die mensen in witte jassen die je op reclames te zien krijgt, vraagt Enith Vlooswijk zich af in deze column.
donderdag 6 augustus 2020

KNCV-voorzitter Jeroen Cornelissen mengt zich in het huidige debat over discriminatie. ‘Ook de chemiewereld is er niet vrij van.’