Arjen Dijkgraaf

Arjen Dijkgraaf verzorgt als vakredacteur de nieuwsvoorziening van C2W, Mens & Molecule en Medicines, en doet daar tevens verslag van via de Twitteraccount van C2W.

Arjen studeerde scheikundige technologie aan de TU Delft en specialiseerde zich in polymeren. Omdat hij tevens een beetje kon schrijven, kon hij aan de slag als vakredacteur procestechnologie bij het PolyTechnisch tijdschrift. Toen daar de klad in kwam lag een overstap naar C2W, dat op dat moment bij dezelfde uitgeverij werd gemaakt, voor de hand. Inmiddels is hij met afstand de langst zittende redacteur, en overkomt het hem zelden meer dat hij van een chemisch onderwerp echt niets afweet.

In zijn vrije tijd bestudeert Arjen techniek in het algemeen en spoorwegen in het bijzonder, en heeft hij bij het bouwen van miniatuurlocomotieven nog iets aan zijn polymeerkennis.

  adijkgraaf@c2w.nl

  Arjen Dijkgraaf

Door Arjen Dijkgraaf

Zelfreparerende muis

Sommige laboratoriummuizen vertonen salamanderachtige trekjes, zo melden Amerikaanse onderzoekers. Ze kunnen forse beschadigingen aan hun weefsel oplappen zonder littekens achter te laten.

Ziek van de farma-industrie

De farmaceutische industrie verandert gezonde mensen in patiënten, verspilt kostbare middelen en beschadigt de geneeskunde. Dat is de boodschap van een speciaal nummer van het open source-tijdschrift PLoS Medicine.

Chemie gevaarlijk veilig

De chemische industrie laat de veiligheid verslonzen. Er doen zich steeds meer incidenten voor. Het wachten is op een echte ramp, waarschuwt het Nederlands Dagblad.

Akzo is zonnecellen zat

Akzo Nobel verkoopt zonnecellenproject Helianthos aan energiebedrijf Nuon, voor een onbekend bedrag. De flexibele zonnecellen zouden niet meer passen binnen de portfolio van de divisie Chemicals.

Polymeer geleidt super

Ladderpolymeer.

Delftse onderzoekers hebben polymeerketens ontdekt waarin elektrische ladingen zich bijna net zo gemakkelijk bewegen als in conventionele halfgeleiders, en meer dan duizend keer gemakkelijker dan men tot nu toe van geleidende polymeren gewend was.

Deel deze pagina
Naar boven