Arjen Dijkgraaf

Arjen Dijkgraaf verzorgt als vakredacteur de nieuwsvoorziening van C2W, Mens & Molecule en Medicines, en doet daar tevens verslag van via de Twitteraccount van C2W.

Arjen studeerde scheikundige technologie aan de TU Delft en specialiseerde zich in polymeren. Omdat hij tevens een beetje kon schrijven, kon hij aan de slag als vakredacteur procestechnologie bij het PolyTechnisch tijdschrift. Toen daar de klad in kwam lag een overstap naar C2W, dat op dat moment bij dezelfde uitgeverij werd gemaakt, voor de hand. Inmiddels is hij met afstand de langst zittende redacteur, en overkomt het hem zelden meer dat hij van een chemisch onderwerp echt niets afweet.

In zijn vrije tijd bestudeert Arjen techniek in het algemeen en spoorwegen in het bijzonder, en heeft hij bij het bouwen van miniatuurlocomotieven nog iets aan zijn polymeerkennis.

  adijkgraaf@c2w.nl

  Arjen Dijkgraaf

Door Arjen Dijkgraaf

Een potje voor elk dekseltje

Bent u het type procestechnoloog waar de hele industrie op zit te wachten? Vast niet. Het ene bedrijf sluit nu eenmaal beter aan op uw karakter dan het andere. Gewetensvraag voor sollicitanten: ben ik een Shell-mens, een DSM’er of een Jacobsiaan?

Beleidsmakers, best belangrijk

Fosforproducent Thermphos ziet zich gedwongen het milieu zwaarder te belasten dan nodig is. Met dank aan het Europese afvalstoffenbeleid. Waar zijn de Brusselse regelgevers mee bezig? En wat is beter: protesteren of op een creatieve manier het spelletje meespelen?

Pieken op snelheid

Hoe snel kunt u een monster analyseren met GCMS zonder te hoeven inleveren op de resolutie? Ongeveer tien keer sneller dan u denkt.

Het raadsel van Toulouse

Hoe kan een ammoniumnitraatfabriek ineens ontploffen? Experts van het Prins Maurits laboratorium van TNO zoeken nog altijd naar de minst onwaarschijnlijke verklaring.

Het laatste project

De opening van de propeenoxidefabriek PO-11 op de Maasvlakte markeert het einde van een bescheiden investeringsgolf. En wellicht dat van het PO/SM-proces.

Deel deze pagina
Naar boven