Daniël Linzel

Daniël Linzel was vak- en webredacteur bij C2W.

Daniël heeft soms teveel interesses en stond daarom na het afronden van zijn bachelor Molecular Science & Technology in Leiden voor een dilemma. Vol het onderzoek in of toch verder kijken? Hij koos voor het laatste en deed tijdens zijn master Chemistry een specialisatie in wetenschapscommunicatie. Dit beviel hem goed, maar weerhield hem er niet van om na zijn afstuderen eerst een halfjarig syntheseproject te doen aan de Universiteit Leiden. Na zijn redactietijd bij C2W is hij nu webredacteur bij de KNCV.

Naast zijn interesse voor wetenschap, speelt Daniël gitaar, studeert hij in zijn vrije tijd Hebreeuws en theologie en is hij gelukkig getrouwd. 

  dlinzel@kncv.nl

  Daniël Linzel

Door Daniël Linzel

Film op cellulosefilm

woensdag 24 maart 2021

Nog voor de dvd of zelfs de videoband bestond, kon je films maken op celluloseacetaat en dat was in de 20ste eeuw heel gebruikelijk. Maar we staan op het punt om de films te verliezen.

Niets zo veranderlijk als de cel

woensdag 25 november 2020

Met zogenoemde posttranslationele modificaties reageren cellen binnen een seconde op veranderingen in hun omgeving, waarvoor ze hun receptoren spreiden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!