Franny Scholte

Franny Scholte is eindredacteur van C2W en Chemische Feitelijkheden en doet daarnaast de coördinatie van de C2W-studentenspecial, C2W Carrière & Opleiding en de Vlaamse uitgave Mens & Molecule.

Na haar studie Ruslandkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en een studie van een halfjaar aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg met een Nuffic-beurs, koos Franny er uiteindelijk voor haar pijlen te richten op de Nederlandse taal.

Al ruim 10 jaar zet Franny als eindredacteur de puntjes op de i bij de uitgaven van het chemiefonds van Bèta Publishers. Voor die tijd werkte ze onder meer als bureauredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Met haar passie voor taal en beeld schept Franny er een genoegen in lastige onderwerpen helder en aantrekkelijk voor het voetlicht te brengen.

In haar vrije tijd zet ze haar onlangs afgeronde hbo-studie kunstzinnige therapie beeldend regelmatig in als activiteitenbegeleider bij een inloophuis voor mensen met kanker. Daarnaast is ze vaak op haar yogamat te vinden.

Door Franny Scholte

Doorstuderen of werken?

Je hebt straks je hbo- of wo-diploma op zak. Ga je direct aan het werk of toch liever doorstuderen of promoveren? Kies bij de vragen het antwoord dat het best bij je past.

‘Doe vooral wat je leuk vindt’

Als eerstejaars komt er veel op je af. In de komende vier jaar moet je uitvinden wat jouw pad is. Is het goed om je al direct te oriënteren en aan je cv te bouwen? ‘Het leven is meer dan studeren.’

Deel deze pagina
Naar boven