Laura Siepman

Laura Siepman was als stagiair verbonden aan de redacties van C2W en Mens & Molecule.

Laura studeert Bio-Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Een jarenlange interesse in (populair)wetenschappelijke boeken en tijdschriften heeft geleid tot de keuze voor een masterspecialisatie wetenschapscommunicatie. In deze specialisatie heeft Laura kennis gemaakt met verschillende manieren om 'het algemene publiek' bij de wetenschap te betrekken. Een cursus wetenschapsjournalistiek gaf Laura de kans om te schrijven over wetenschap.  

In haar vrije tijd leest Laura graag boeken en tijdschriften. Verder houdt ze van zwemmen en tekenen. 

Door Laura Siepman

Verwarring over zoetstoffen en suiker

Suikers veroorzaken overgewicht en zoetstoffen niet. Of toch wel? Kortgeleden trok een studie de gezondheidsvoordelen van intensieve zoetstoffen in twijfel. Wat moet je als consument eigenlijk geloven?

Cellulair reactievat

Duitse onderzoekers beschrijven in Nature Communications hoe ze een eiwitkooi gebruiken als afgesloten reactievat. Hiermee voorkomen ze dat de introductie van een nieuw enzym in een cel leidt tot een verstoring van cellulaire processen.  

Carrière in alzheimer Premium

De Brainprize van de Deense Lundbeck Foundation gaat dit jaar onder meer naar alzheimeronderzoeker Bart De Strooper van de KU Leuven.

Boek: chronologische chemie Premium

Sinds de prehistorie houden mensen zich al bezig met chemie. The Story of Chemistry geeft een uitgebreid overzicht van wat er sindsdien is gebeurd.

Malariaparfum lokt mug

Muggen steken sommige mensen vaker dan anderen. Malariapatiënten trekken nog meer muggen aan. Dit komt doordat de malariaparasiet de productie van mug-aantrekkende geuren opvoert, meldt PNAS.

Deel deze pagina
Naar boven