Laura Siepman

Laura Siepman is als stagiair verbonden aan de redacties van C2W en Mens & Molecule.

Laura studeert Bio-Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Een jarenlange interesse in (populair)wetenschappelijke boeken en tijdschriften heeft geleid tot de keuze voor een masterspecialisatie wetenschapscommunicatie. In deze specialisatie heeft Laura kennis gemaakt met verschillende manieren om 'het algemene publiek' bij de wetenschap te betrekken. Een cursus wetenschapsjournalistiek gaf Laura de kans om te schrijven over wetenschap.  

In haar vrije tijd leest Laura graag boeken en tijdschriften. Verder houdt ze van zwemmen en tekenen. 

Door Laura Siepman

Carrière in alzheimer Premium

De Brainprize van de Deense Lundbeck Foundation gaat dit jaar onder meer naar alzheimeronderzoeker Bart De Strooper van de KU Leuven.

Boek: chronologische chemie Premium

Sinds de prehistorie houden mensen zich al bezig met chemie. The Story of Chemistry geeft een uitgebreid overzicht van wat er sindsdien is gebeurd.

Malariaparfum lokt mug

Muggen steken sommige mensen vaker dan anderen. Malariapatiënten trekken nog meer muggen aan. Dit komt doordat de malariaparasiet de productie van mug-aantrekkende geuren opvoert, meldt PNAS.

Publiceren op het hbo Premium

Wetenschappelijke publicaties van hogescholen kom je niet vaak tegen. Toch was Vincent Voet van de NHL Stenden Hogeschool in februari eerste auteur van een publicatie. ‘Wij willen onze kennis delen.’

Pijnlijk warm

Muizen hebben drie ionkanalen die ervoor zorgen dat ze vluchten voor vuur. Belgische onderzoekers leggen in Nature uit dat muizen die ze alle drie missen geen pijn voelen bij verbranding.

Deel deze pagina
Naar boven