Marga van Zundert

Marga van Zundert is freelance wetenschapsjournalist.

Marga van Zundert is constant nieuwgierig. Wat maakt het Ebolavirus zo gevaarlijk? Hoe begon het leven? Hoe werkt een bionische hand? Na een studie scheikundige technologie koos ze voor de journalistiek om veel vragen te kunnen beantwoorden.

Ze schrijft als freelance wetenschapsjournalist voor dagblad Trouw en vaktijdschriften als C2W, Chemie Magazine en De Ingenieur. Maar ze maakt ook verhalen voor de Vogelvrije Fietser, opinieert in de Brabantse kranten en won een Zilveren Griffel voor het boek ‘Ik? Wie is dat?’ van de Kinderuniversiteit Tilburg.

  www.margavanzundert.nl

Door Marga van Zundert

Bulkinnovatie Premium

Bij nieuwe processen en innovatie denk je vooral aan hippe start-ups en speciality chemicals. Toch steekt ook de bulkchemie veel kapitaal in vernieuwende technologie.

Graffiti in het zuur Premium

Graffitispuiter ‘WAL’ bekladde deze zomer NS-treinen met zure graffiti. Het is een nieuwe uitdaging voor de makers van anti-graffiticoatings.

Aardappel met weerstand Premium

De nieuwe hybride aardappel is dé oplossing tegen aardappelziekte, aldus ontwikkelaar Solynta. Maar de concurrentie ziet meer wegen naar resistente aardappelen.

GenX slipt door filters Premium

Drinkwaterbedrijf Oasen is niet blij met weer een nieuwe microverontreiniging in zijn grondstof, het water van de Merwede. Wie betaalt de extra zuivering?

Sneeuw voor de zon Premium

Pistes kunnen niet meer zonder kunstsneeuw. De kunst is die te maken zonder toevoegingen en met zo min mogelijk energie en water.

Deel deze pagina
Naar boven