Marga van Zundert

Marga van Zundert is freelance wetenschapsjournalist.

Marga van Zundert is constant nieuwgierig. Wat maakt het Ebolavirus zo gevaarlijk? Hoe begon het leven? Hoe werkt een bionische hand? Na een studie scheikundige technologie koos ze voor de journalistiek om veel vragen te kunnen beantwoorden.

Ze schrijft als freelance wetenschapsjournalist voor dagblad Trouw en vaktijdschriften als C2W, Chemie Magazine en De Ingenieur. Maar ze maakt ook verhalen voor de Vogelvrije Fietser, opinieert in de Brabantse kranten en won een Zilveren Griffel voor het boek ‘Ik? Wie is dat?’ van de Kinderuniversiteit Tilburg.

  www.margavanzundert.nl

Door Marga van Zundert

Waar blijft het kunstbloed?

Uit een enquête van Sanquin blijkt dat een kwart van de Nederlanders denkt dat er al kunstbloed beschikbaar is als alternatief voor echt bloed. Maar de wetenschap heeft nog minstens 5 jaar nodig.

GHB UIT EIGEN KEUKEN

Thuis GHB maken is verbazingwekkend eenvoudig. C2W brouwde de party drug met schoonmaakmiddel, gootsteenontstopper en gedestilleerd water.

Party drug GHB uit de keuken

Thuis GHB maken is verbazingwekkend eenvoudig. Internet zorgt voor de receptuur en het belangrijkste ingrediënt, het schoonmaakmiddel GBL. Het resultaat is behoorlijk zuiver en spotgoedkoop, blijkt uit analyse door C2W.

Deel deze pagina
Naar boven