Puck Moll

Eind- & vakredacteur van C2W en Mens & Molecule.

Aan de Wageningen University & Research leerde Puck de fijne kneepjes van de moleculaire wetenschappen kennen. Ze studeerde toentertijd af als fysisch chemicus en werkte daarna een paar jaar bij TNO. Ze vervolgde haar werktraject bij het biofysische onderzoeksinstituut AMOLF, als oio op de ontwikkeling van kwantumdotzonnecellen.

Puck stopte voortijdig om zich op haar langgekoesterde droom te richten: het schrijven over wetenschap. En wel over al die uiteenlopende thema's die de chemie en life sciences rijk is. Haar voorliefde gaat uit naar onderzoeksjournalistiek rond milieu- en gezondheidszaken en het verhalen over mensen hun persoonlijke ontwikkeling.

Bij C2W en Mens & Molecule combineert Puck het zelf in de pen klimmen al jaren met veel plezier met een functie als eindredacteur.

  p.moll@vakbladen.com

  Puck Moll

  @puckmoll

Door Puck Moll

‘Oud’ bloed maakt jonge muizen ouder

maandag 5 september 2011

Onderzoekers van de Stanford University School of Medicine hebben eiwitten uit het bloed van oude muizen geïdentificeerd die de hersenen van jonge muizen ouder maken. Verhoogde niveaus van deze eiwitten beperken de hersenen in hun aanmaak van nieuwe zenuwcellen die belangrijk zijn voor leren en onthouden.De onderzoekers publiceerden hun...

Resistentie ouder dan antibiotica

donderdag 1 september 2011

Resistentie tegen antibiotica bestaat al minstens 30.000 jaar, aldus onderzoekers van de McMaster University uit Canada in het tijdschrift Nature. Het onderzoek toont aan dat antibioticumresistentie dateert van ver voor ons antibioticumgebruik. Om dit te kunnen achterhalen, analyseerden Gerry Wright en Hendrik Poinar bacteriële DNA-sequenties...

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!