Partner content

Congres voor en door microbiologen

|
Carrière & Opleiding, Microbiologie

Op 26 en 27 maart vindt het jaarlijkse congres Scientific Spring Meeting plaats, waar microbiologen samenkomen voor twee dagen vol lezingen en andere activiteiten.

Wilbert Bitter, hoogleraar moleculaire microbiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC, is voorzitter van het organisatiecomité van de Scientific Spring Meeting. ‘In het dagelijks leven kom je elkaar nauwelijks tegen. Hier kunnen wetenschappers elkaar ontmoeten en bespreken wat de nieuwe ontwikkelin- gen zijn’, vertelt hij. ‘Een microbioloog die aan antibiotica-ontwikkeling werkt, kan hier de arts treffen die de middelen toepast.’ Het congres is dus de perfecte kans om op te hoogte te blijven van je eigen vakgebied, maar ook om eens buiten de deur te kijken.

Sprekers en prijzen

Beide dagen starten met twee internationale keynotesprekers. Op 26 mei spreekt Sonja Verena Albers over de bijzondere flagel van archae: de archaellum. Keith Jerome vertelt op 27 mei over de toepassing van CRISPR-Cas bij virusinfecties. Verder spreekt Joseph Mougous over bacteriële oorlogsvoering en vertelt Stefan Kaufmann hoe je het meest succesvolle pathogeen ter wereld verslaat. Na de lezingen verspreiden de bezoekers zich over de tientallen parallelsessies. Je kunt daarbij je eigen specialisme opzoeken, maar je laten verrassen is ook een optie.

‘Jonge mensen willen we verder helpen’

Bitter benadrukt het belang van het congres voor de jonge wetenschapper. ‘Juist de jonge mensen willen we een stapje verder helpen. Daarom geven we prijzen weg voor het beste proefschrift en beste artikel, is er een symposium voor studenten en zijn er financiële vergoedingen beschikbaar voor promovendi die hun werk presenteren. We investeren dus echt in de toekomst.’


De KNVM (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie) en de NVMM (Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie) organiseren de Scientific Spring Meeting, die plaatsvindt op 26 en 27 maart in Papendal. Kijk op Scientificspringmeeting.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven