Branded content

De nieuw Quantum slangenpomp is uitermate geschikt voor gebruik in biofarmaceutische bedrijven


De enige pomp die aan al onze eisen voldoet

Sponsored content | vrijdag 16 augustus 2019

Een specialist in immunotherapie gebruikt de nieuwe Quantum slangenpomp van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) voor zijn bioprocessing. Dit bedrijf zocht een pomp met een hogere capaciteit voor zijn UF/DS-processen. De bewezen prestaties van de Quantum slangenpomp bij downstreamtoepassingen voor eenmalig gebruik maakten het een voor de hand liggende keuze.

Verhoogde capaciteit

Klant: “De Quantum 600-slangenpomp werd voorgesteld door onze contactpersoon van Watson-Marlow. We waren vooral op zoek naar een betere pomp voor ons proces van Ultrafiltration/Diafiltration (UF/DS). We gebruikten hiervoor oudere 600-pompen met silicone tubing. Deze pomp had een lage shear en gaf weinig pulsatie, maar het nadeel was dat de capaciteit van die pomp gelimiteerd was op 5,8 liter per minuut. De nieuwe Quantum 600-pomp beloofde met een capaciteit tot 20 liter per minuut een oplossing te kunnen bieden. We waren dus heel erg geïnteresseerd in deze nieuwe pomp.”

De tubing in de ReNu-cassette zijn gemaakt uit PU en niet uit silicone, zoals bij de andere pompen toen gebruikt werden. Klant: “In eerste instantie moest onze kwaliteitsafdeling verifiëren dat het werken met PU volkomen veilig was en of dit van invloed zou zijn op een van onze producten. Ze merkten echter dat het geen enkel probleem veroorzaakte en dat het volkomen veilig was om ze te gebruiken.”

Geavanceerde cartridge-technologie

De gepatenteerde ReNu SU Technology-cartridge is eenvoudig te installeren, zodat het aseptische vloeistofsysteem snel en nauwkeurig geplaatst kan worden en meteen gebruiksklaar is. Deze cartridge biedt bovendien een stabiele opbrengst en een perfecte controle over het hele proces.

Klant: “Quantum is een voor de hand liggende keuze. Het is de enige pomp op de markt die voldoet aan de hoge normen die vereist zijn voor een bedrijf in de biofarmaceutische industrie. Geen enkele andere slangen-, centrifugale- of diafragmapomp kan aan al onze behoeften voldoen.”

Veelzijdig, precisie en gebruiksvriendelijk

Misschien wel de grootste voordelen van Quantum zijn de veelzijdigheid en precisie. Deze slangenpomp behoudt een goede nauwkeurigheid bij zeer lage en zeer hoge stromen, van 2 tot 20 liter per minuut. Bovendien is de pompsnelheid instelbaar met een druk op de knop. In het UF/DF-proces is de regeling van de pompsnelheid erg belangrijk om een ​​perfecte filterwerking te garanderen.

Klant: “Het gebruiksgemak is zeker een extra pluspunt. De intuïtieve gebruikersinterface maakt het heel eenvoudig om de pomp juist te bedienen. Dankzij het informatieve scherm kun je de pompsnelheid snel gradueel aanpassen en zie je ook meteen alle relevante informatie over de status van de pomp. Ook dat is heel belangrijk in ons hele productieproces, waar kwaliteit van het grootste belang is.”