Partner content

DENIOS Connect genomineerd voor de TechAward 2018

Denios |
Analyse & Labtechnologie, Beleid & Bedrijfsvoering

Denios is met het unieke DENIOS Connect monitoring systeem een van de kanshebbers op het winnen van de TechAward 2018 tijdens de WoTS-beurs.

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, informeerde onlangs de Tweede Kamer over de ernst en gevolgen van beroepsziekten door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Alleen al in Nederland overlijden hieraan jaarlijks zo’n 3.000 mensen. Het ministerie promoot daarom risicobeperking met de campagne: “werken met gezond verstand = veilig werken met gevaarlijke stoffen”. Door de meestal lange latentietijd tussen blootstelling en ziekte is het aanleren van veilig gedrag moeilijk, temeer omdat vaak wordt gedacht dat veilig werken met gevaarlijke stoffen de productiviteit nadelig beïnvloed.

Denios ontwikkelt al sinds 1986 producten die een optimaal veiligheidsniveau met minimale belemmering combineren. Daarmee creëren we een prettige en veilige werkomgeving, bevorderen we productiviteit en wordt verzuim voorkomen.

Het nieuwe monitoringsysteem DENIOS Connect is in aanloop naar WoTS 2018 door een deskundige jury uit negentien inzendingen, in de categorie World of Laboratory, genomineerd voor een TechAward 2018. Het systeem verzorgt 24/7 real-time risico-inventarisatie, maakt de gemeten data toegankelijk en inzichtelijk en, tot op de minuut nauwkeurig, historisch opvraagbaar op basis van de door de gebruiker bepaalde parameters. Geautoriseerde gebruikers krijgen op basis van de individueel bepaalde Safety Performance Indicators via een dashboard informatie aangereikt op hun computerscherm, tablet of smartphone. Het systeem werkt met plug-ins waardoor de sensoren volledig naar wens kunnen worden geconfigureerd. De HIC-module heeft een geheugen voor ca. 400.000 metingen zodat er geen dataverlies kan optreden bij uitval van het netwerk.

Omdat het systeem beschikt over meerdere informatielagen kunnen handleidingen, technische productinformatie en certificatiedocumenten eenvoudig worden geïntegreerd, evenals de product-datasheets van de gevaarlijke stoffen waarmee gewerkt wordt en de P- en H-zinnen.

DENIOS Connect creëert bewustwording, positief en veilig gedrag door de continuïteit en inzichtelijkheid van informatie te verbeteren waardoor motivatie ontstaat om ‘te werken met gezond verstand’. 360° Veiligheid wordt gerealiseerd door het investeren in de juiste bedrijfsmiddelen, zorgen voor goede werkinstructies, trainingen en het monitoren van de veiligheidstechnische maatregelen om werknemers te beschermen, te instrueren, motiveren en eventueel te corrigeren.

Tijdens WoTS 2018 is DENIOS Connect ‘live’ te ervaren op een drietal Denios-stands. Tijdens de beurs maakt de jury ook bekend of het systeem in de prijzen valt.

Deel deze pagina

Lableveranciers

Introducing the new Xevo TQ-GC

Consistent, high performance GC-MS/MS to surpass regulatory limits

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven