Branded content

Gebruikte apparatuur kan nog jaren mee door LAB2

Advertorial | vrijdag 14 februari 2020

LAB2 levert wereldwijd refurbished analytische apparatuur, gebruikte of nieuwe onderdelen en service. Bedrijven besparen hiermee geld en er hoeft minder te worden weggegooid.

“Een GC of HPLC van zeven of acht jaar oud krijgt geen service meer van de fabrikant. Een nog goed werkend apparaat moet dan dus vervangen worden door een nieuwe. Wij zeggen: dat is zonde! Zolang wij de onderdelen nog kunnen krijgen, bieden we service voor deze apparatuur.”

Aan het woord is de oprichter van LAB2, Illeh Hchilaf. Hij zag tien jaar geleden dat er veel te veel analyseapparatuur werd weggegooid en besloot daar iets aan te doen. Zijn bedrijf verzamelt deze apparatuur, repareert het zonodig en verkoopt het. Klanten zijn bedrijven die starten, een kleine beurs hebben of de productie willen uitbreiden maar daarvoor niet het nieuwste systeem willen aanschaffen. “Voor veel van onze klanten is het nieuwste van het nieuwste niet nodig en veel te duur. Wij leveren betaalbare, refurbished apparatuur met garantie. Het feit dat we service bieden zolang er onderdelen beschikbaar zijn maakt ons uniek.”

Alles wordt gerepareerd

LAB2 haalt gebruikte systemen op bij bedrijven, werkend of niet. Op het eigen laboratorium wordt de apparatuur helemaal nagekeken, vertelt Hchilaf. “Onze technici zijn echte liefhebbers. Kapotte onderdelen worden liefst gerepareerd en als het echt niet anders kan vervangen door een tweedehands of nieuw onderdeel. Daarna wordt alles getest zodat het naar behoren werkt. Vervolgens is het te koop voor een gunstige prijs, die tot wel 50% lager kan liggen dan de nieuwwaarde.” 

LAB2 heeft contracten met bedrijven in binnen- en buitenland om gebruikte apparatuur over te nemen. “De uitdaging voor ons is om deze apparatuur tegen redelijke kosten in te kopen. Hoe verder we het moeten transporteren, hoe hoger de kosten voor ons zijn, dus we halen ze het liefst in Nederland of België.”

Hchilaf roept dan ook bedrijven op om eens in de labs of kelder te kijken welke apparatuur er staat waarmee niks wordt gedaan. “We halen het op en maken afspraken over de vergoeding. Dat kan oplopen tot duizenden euro's. Het bedrijf krijgt een vrijwaring zodat ze niet meer aansprakelijk zijn voor deze apparatuur. We bieden er geld voor én je helpt andere bedrijven met een kleine beurs aan bruikbare apparatuur. Bovendien dragen we zo bij aan het verminderen van het afval. Wij zijn trots op wat we doen!” 

LAB2

LAB2 is in 2010 opgericht door Illeh Hchilaf, die tot dan toe als chromatografie-expert werkte bij Agilent. In tien jaar tijd is LAB2 uitgegroeid tot een bedrijf met eigen laboratorium in Berkel en Rodenrijs met zeven medewerkers en diverse oproepkrachten. De focus ligt nu op de in- en verkoop en service van gebruikte chromatografische apparatuur zoals GC, GC-MS, HPLC, ICP-MS en LC-MS van de grote merken zoals Agilent, Thermo, Waters, Shimadzu, Perkin Elmer en meer. Het bedrijf heeft een diverse klantenkring, van start-up organisaties zoals ENDC in Harderwijk, dat startte met een HPLC en nu high-tech apparatuur zoals GC-MS aanschaft, tot grote bedrijven zoals Akzo Nobel waarvoor service wordt geleverd op chromatografische apparatuur.

 

Contactgegevens
www.LAB2.nl
Leeuwenhoekstraat 46
2652 XL Berkel en Rodenrijs
Tel: +31 (0)10 848 05 16