(Agri)food

Met deze Specialismen

Neus kiest de beste geur

woensdag 21 oktober 2020

Koop een fles frisdrank of vruchtensap in de super­markt en de kans is groot dat er smaakvolle terpenen van Isobionics uit Geleen in zitten. Het bedrijf ontwikkelde een natuurlijk fermentatieproces dat de geur- en smaakstoffen uit de natuur produceert.

‘Je bent wat je zojuist at’ Premium

vrijdag 9 oktober 2020

De wetenschap brengt met stabiele isotopen, gaschromatografie en scanners het sportlijf in beeld, plus het effect van nieuwe supplementen en dieetregimes. Meer keus dan de spreekwoordelijke boterham met pindakaas dus.

Puike pellets

donderdag 8 oktober 2020

Hoe verwerk je uiteenlopende biomassarestanten tot stevige hapklare brokken voor de veeteelt? Wagenings onderzoek moet dat voorspelbaar maken.

Natúúrlijk eten

dinsdag 6 oktober 2020

Wat zijn anno 2020 de technologische snufjes om maaltijden dier- en planeet­vriendelijker te maken? En staan we wel open voor een insect of vleesvervanger op ons bord? Kweekvlees, fake vlees & pizza’s uit de printer duikt erin.

Kies je strijd: vijf grote uitdagingen

donderdag 17 september 2020

Grote ontdekkingen in de chemie en life sciences gaven mede vorm aan de wereld zoals wij die nu kennen. De toekomst vraagt om nieuwe doorbraken. Ofschoon per definitie arbitrair, selecteerden wij met hulp van de lezers de vijf grootste uitdagingen voor ons kennisgebied.

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!