(Agri)food

Met deze Specialismen

Natuurlijk?

maandag 24 juni 2019

Voor het Nederlandse Biotechnologie Congres hadden we drie keynotesprekers uitgenodigd die, respectievelijk, de indus­triële, academische en maatschappelijke bio­techdiscussies mochten voeden.Arjen van Tunen besprak indrukwekkende kruisingsmethodes, paardenbloemenrubber, en de Nederlandse banaan is ook al in de maak. Succes...

€ 2 miljoen voor innovatieve raffinaderij

donderdag 13 juni 2019

De Nederlandse bioraffinaderij Grassa, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, heeft € 2 miljoen opgehaald voor de opschaling en commercialisering van haar innovatieve bioraffinageproces, staat in een persbericht op de site van het bedrijf.Om te voorzien in de toenemende behoefte aan voedsel en energie, wil Grassa een...

De zoetstof van de toekomst Premium

vrijdag 7 juni 2019

Tot voor kort was de productie van zoetstof stevia alleen mogelijk door het uit honingkruid te halen. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is.De publicatie Sweet poison van David Gilespie uit 2008 luidde een omslag in ons denken over suiker in. Suiker is op...

Biologische onzin

woensdag 5 juni 2019

Hoofdredacteur Erwin Boutsma speurt in de supermarkt fanatiek naar ‘biologische’ keurmerken op de verpakking van groenten en fruit: 'Niet omdat ik die producten wíl, maar omdat ik ze juist níet wil.'Het CBS becijferde in mei dat in 2018 op 0,7 % van het Nederlandse landbouwareaal aan biologische akkerbouw...

Olympische Spelen in gewasbescherming

donderdag 9 mei 2019

In 2019 zijn in Gent IUPAC en ISCP voor de eerste keer gecombineerd.Sinds 1948 concentreert het International Symposium on Crop Protection (ISCP) zich jaarlijks op de nieuwste innovaties op het gebied van gewasbescherming. Over enkele maanden houdt de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent (UGent) wederom de 71ste...

Nanodeeltjes ruiken zure melk

dinsdag 7 mei 2019

In de VS is een sensor bedacht die laat zien of de melk nog goed is zonder dat je het pak hoeft te openen. Volgens Shyam Sablani en collega’s van Washington State University is dat betrouwbaarder dan een uiterste houdbaarheidsdatum die per definitie geen rekening houdt met de werkelijke temperatuur waarbij je de zuivel bewaart, valt...

Sojavervanger uit de vijver

vrijdag 3 mei 2019

Eendenkroos groeit razendsnel en is eiwitrijk. Daarom is het een goed, duurzaam alternatief voor soja, denken onderzoekers en ondernemers. Zeker als je het kweekt op het mestoverschot. ‘Het groeit écht hard en makkelijk’, benadrukt Reindert Devlamynck, doctoraatstudent aan de Universiteit Gent, nog maar eens. ‘Dat...

Gistgenoom als grabbelton

maandag 8 april 2019

Organismes kunnen inderdaad nieuwe genen laten ontstaan uit reserve-exemplaren binnen hun bestaande pakket. De Delftse promovendi Arthur Gorter de Vries en Nick Brouwers zagen het voor het eerst daadwerkelijk gebeuren, melden ze in PLoS Genetics.Biologen nemen al heel lang aan dat het zo werkt. Reparatiefoutjes leveren maar al te makkelijk ...

Agenda
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

C2W Social Media

Logo Twitter

Logo Linkedin

Wordt abonnee/lid

Logo KNCV

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!