Beleid & Bedrijfsvoering

Chemie is grenzeloos

Begin deze maand was ik met een grote KNCV-delegatie te gast bij de Israel Chemical Society (ICS), de Israëlische tegenhanger van de KNCV. Aanleiding was de 83ste editie van de Israel Chemical Conference waar elk jaar een delegatie met vooraanstaande chemici uit een bepaald land wordt uitgenodigd. Dit jaar was het de beurt aan Nederland.

KNCV start onderzoek onder leden

Als grootste chemische beroepsvereniging van Nederland heeft de KNCV een zeer diverse achterban. Van life scientists, procestechnologen tot (bio)moleculaire wetenschappers, werkzaam in bedrijfsleven, onderwijs en overheid, of nog studerend aan een hogeschool of universiteit. De KNCV wil voor al haar leden een rol van betekenis spelen. Nu en in de toekomst.

Economische grondstofstress Premium

Maar liefst 27 grondstoffen ziet de EU als critical raw material. Blijvende aanvoer is niet gegarandeerd, terwijl ze van groot economisch belang zijn.

Een geslaagde CHAINS

De KNCV was drie dagen actief op CHAINS met lezingen, de fotowedstrijd, workshops, voorlichting en netwerkbijeenkomsten. Een terugblik.

Vernieuwing

'Zonder vernieuwing is er ook geen geschiedenis', betoogt KNCV-voorzitter Floris Rutjes naar aanleiding van de vernieuwde C2W.

Deel deze pagina
C2W zoekt stagiairs!

Ben je geïnteresseerd? Neem een kijkje wat we je kunnen bieden!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven