(bio)procestechnologie

Investeerders gezocht voor biobrandstofkat

Technisch moet het niet zo moeilijk zijn om een bioraffinaderij te bouwen die houtafval tegen acceptabele kosten omzet in hoogwaardige benzine. Mits je fors durft in te zetten op een gloednieuwe katalysator die vooralsnog alleen nog op labschaal is getest, suggereren Josh Schaidle en collega’s van het National Renewable Energy Laboratory in Golden, Colorado, in Nature Catalysis.

Innovaties in het bedrijfsleven

Tijdens de Avond van de Chemie kijken wij naast academisch onderzoek ook graag naar spannende ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Vandaar de tweede spreker: Tom van Aken, ceo van Avantium.

2 miljoen voor afvalsorterende larven

Onderzoekers van de KU Leuven krijgen ruim 2 miljoen euro van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek om te bestuderen hoe ze larven van de zwarte soldatenvlieg kunnen inzetten bij onder andere afvalscheiding.

Natuurlijk?

Voor het Nederlandse Biotechnologie Congres hadden we drie keynotesprekers uitgenodigd die, respectievelijk, de indus­triële, academische en maatschappelijke bio­techdiscussies mochten voeden.

NBC-19: een dag vol biotechnologie

Op woensdag 22 mei hield de NBV de Nederlandse Bio­technologie Confe­rentie (NBC-19) in het Akoesticum in Ede. Bijna tweehonderd biotechnologen kwamen samen om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken, elkaar te inspireren en te netwerken.

Naar boven