(bio)procestechnologie

Warmtepompen versus cv-ketels Premium

Eind maart gaven verschillende Nederlandse instanties aan dat ze de plaatsing van cv-ketels vanaf 2021 willen verbieden. Is de warmtepomp als alternatief haalbaar?

Koeltoren wordt drinkwaterfabriek

Met tienduizend volt en een voorraad metaalgaas kun je de waterdamp, die uit koeltorens komt, efficiënt omzetten in drinkwater.  Mooi meegenomen in tijden van watertekort, stellen MIT-onderzoekers Maher Damak en Kripa Varanasi.

The Digital Future of Bioprocessing

There is no way that the bioprocess industry can escape far-reaching digitalisation. It is not only a matter of replacing local PCs by web-based applications; all components of the process are linked and automated. The result is faster and better processes at less cost.

De digitale toekomst van bioprocessing

Ook de bioprocesindustrie ontkomt niet aan vergaande digitalisering. Daarbij gaat het niet alleen om het vervangen van de lokale pc door webbased applicaties. Alle onderdelen van het proces worden gekoppeld en geauto­matiseerd. Snellere en betere processen tegen lagere kosten zijn het resultaat.

Intern zuiveren Premium

Het Erasmus MC in Rotterdam neemt binnenkort zijn Pharmafilter in gebruik. Hoe is dit zuiveringssysteem voor ziekenhuizen ontstaan en wat kan het betekenen voor milieu en mens?

Naar boven