(bio)procestechnologie

Restaurantgas en fruitleer

Lokaal en kleinschalig organisch afval vergisten en energie opwekken, is het ideaal van ondernemer Philip Troost. Met Stadsgas en Groencollect wil hij flexibel inzetten op deze veelzijdige markt.

Grondstofdioxide

Koolstofdioxide in de bodem opslaan is volgens velen doodzonde. Chemisch gezien kun je die koolstof immers ook hergebruiken met behulp van duurzame energie. Maar hoe realistisch zijn zulke plannen, en wat moet er gebeuren om ze werkelijkheid te laten worden?

Bioproces van de toekomst: single-use en continu

Binnen de bioprocesindustrie is er een hoop gaande. Plastic wegwerptanks vervangen ouderwetse stalen tanks en de klassieke batch-processen gaan op de schop. Vijf bedrijven vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in deze industrie.

ThermoCas, warm aanbevolen

Onafhankelijk van elkaar vonden twee onderzoeksgroepen een thermostabiele variant van CRISPR-Cas9. En ze mikken elk op een andere toepassing.

Bacteriën maken cosmetica

De menselijke huid krijgt de primeur van bio-isobuteen uit genetisch gemodificeerde micro-organismen. Biotechbedrijf Global Bioenergies en fijnchemiegigant Clariant hebben de eerste batches de wereld ingestuurd, blijkt uit persberichten.

Deel deze pagina
C2W zoekt stagiairs!

Ben je geïnteresseerd? Neem een kijkje wat we je kunnen bieden!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van C2W.

Meld je nu aan!

Word abonnee/lid

Sluit nu een abonnement af of word lid van de KNCV en ontvang elke week het laatste nieuws, digitaal of op papier. 

Sluit nu een abonnement af!

Naar boven