(bio)procestechnologie

‘Ik zit liever op 5 kg waterstof’ Premium

Rijden elektrische auto’s in de toekomst op waterstof of accu’s? Allebei, verwacht hoogleraar elektrochemie Hubert Gasteiger. Mits het platinagehalte van brandstofcellen nogmaals met een factor drie omlaag kan.

Ingewikkeld lignine Premium

Lignine geldt al lang als grote belofte, maar echte brede toepassingen ervan zijn er nog niet. Toch zetten onderzoekers nog steeds belangrijke stappen om deze stof te ontsluiten voor gebruik.

Kijk om je heen 4.0

Begin oktober kun je tijdens WoTS vijf worlds of technology and sciences tegelijk bezoeken. En kijk vooral om je heen, want de overlap wordt steeds groter.

Single-use: roep om standaardisatie

Leachables en extractables, stoffen die kunnen lekken uit single-use-materiaal, zorgen voor discussie. Want hoe kun je ze het best analyseren? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Springen in het wilde water Premium

‘Ik heb in het leven geleerd: ik zie wel wat er op mijn pad komt’, stelt Gunther van Cauwenberge van Lanxess. Het pad dat hem van de organische synthese via het toegepast onderzoek naar een directiezetel voerde.

Single-use: waar blijft het afval?

Single-use-bioproductie is bezig aan een enorme opmars en biedt veel voordelen boven produceren in roestvrijstalen vaten. Een bijkomstigheid is echter een berg plastic afval. En die is slecht voor het milieu. Toch?

Tips, augustus 2018 Premium

Benieuwd hoe de Dawn Technology werkt waarmee Avantium in een pilotplant in Delfzijl zuivere glucose wint uit houtsnippers?

Naar boven