donderdag 21 januari 2021

Het aantal mensen dat voor de tweede keer positief test voor COVID-19 loopt op. Zijn herinfecties dan toch niet zo zeldzaam? Of is er iets anders aan de hand?
woensdag 20 januari 2021

De opkomst van microbioomonderzoek, zowel in de medische sector als in de voedselketen, vraagt om goede opslag in biobanken. Het Europese project MicrobiomeSupport werkt aan de standaarden.
woensdag 13 januari 2021

Patricia Dankers, hoogleraar biomedische materialen en chemie aan de TU/e, combineert haar fundamentele interesse voor chemie met de sterke wil om daaruit remedies te destilleren voor patiënten.
vrijdag 8 januari 2021

Zelfassemblerende eiwitten kunnen een betaalbaar SARS-CoV-2 vaccin vormen dat buiten de koelkast is te bewaren en mogelijk maar één keer hoeft te worden toegediend, melden biochemici van Stanford.
woensdag 30 december 2020

Een keuze tégen vaccineren betekent dat je ergens een argument hebt gevonden dat voor jou zwaarder weegt dan het beschermen van de kwetsbaren in onze samenleving, stelt hoofdredacteur Erwin Boutsma.
woensdag 23 december 2020

Door drie imagingtechnieken te combineren, krijg je de groei van amyloïdeplaques ongekend helder in beeld. Het wijst misschien de weg naar moleculen die de progressie van de ziekte van Alzheimer kunnen afremmen.
woensdag 9 december 2020

Kankercellen laten een bepaald celcyclus-programma te hard aan staan, waardoor de cellen DNA-schade negeren.
donderdag 3 december 2020

Met volle ziekenhuizen is elke innovatie die de zorg ontlast welkom. Zo zijn er slimme pleisters in ontwikkeling om coronapatiënten thuis te kunnen monitoren.