Veiligheid & Regelgeving

Pharmafilter onder druk

Het Zaans Medisch Centrum besloot gisteren om zijn afvalzuiveringssysteem definitief buiten werking te stellen. Het ziekenhuis hoopt met deze maatregel de oprukkende, resistente Citrobacter definitief de kop in te drukken.

Veilig innoveren

Om de veiligheid op het lab te garanderen, werkt Denios aan innovaties die de gebruiker nog beter beschermen.

De (on)zekerheid van metingen

Volgend jaar september moeten geaccrediteerde laboratoria volledig voldoen aan de nieuwe versie van ISO 17025. ‘Ze moeten met alle bronnen van meetonzekerheid rekening houden.’

Aanvallen!

De gemeente Den Haag wil een ‘aanvalsplan’ instellen om de vaccinatiegraad in Den Haag te laten stijgen. Zij wil mobiele teams ‘de wijk in sturen’ om prikken uit te delen. Maar bereik je daarmee de vaccinatiecritici?

'Water of uitbranden'

Brand in elektrische auto’s is nog een zeldzaamheid. Maar het elektrische autopark groeit, en blussen vereist een speciale benadering. Een bluscontainer is de nieuwste oplossing.

Geen referentie

In mei liet de Amerikaanse FDA de Zolgensma-gentherapie van Novartis toe tot de kliniek. Daarmee is Zolgensma het duurste medicijn ter wereld: een behandeling kost in de VS zo’n $ 2,1 miljoen. De vooruitzichten zijn goed, maar de fase-3 klinische trials lopen nog en langetermijneffecten zijn onbekend.

Naar boven