Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB |
Carrière & Opleiding

De Nora Baart Stichting (NBS) heeft toelages voor een stage in het buitenland verstrekt aan twee studenten molecular life sciences aan de Radboud Uni­versiteit.

Marina Hommerson (rechter foto) gaat naar het CUNY Advanced Science Research Center in New York om het effect van extrinsieke factoren in het cerebrospinale vocht van multiple sclerose-patiënten op oligodendrocyten te bestuderen. Gina Dunkel (linker foto) krijgt financiële ondersteuning voor onderzoek bij het MD Anderson Cancer Center, Genito-urinary Medical Oncology in Houston. Ze visualiseert de cytotoxische T-celfunctie in melanomen om immuun-ontsnappingsmechanismen te begrijpen en aan te pakken. 

Kijk voor meer informatie over een NBS-aanvraag op https://nvbmb.kncv.nl 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven