Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB |
Carrière & Opleiding, Geneeskunde & Immunologie, Microbiologie

De Nora Baart Stichting (NBS) heeft andermaal toelages voor een stage in het buitenland verstrekt aan drie studenten.

Links zie je Femke Groenveld, cancer, stem cells and developmental biology, Universiteit Utrecht. Zij gaat naar het Boston Children’s Hospital and Harvard Medical School, Boston (MA), VS, om het begrip te vergroten over het proces van rekrutering van T-cellen naar melanomen.

In het midden Henriette van Beijnum, moleculaire levenswetenschappen, Wageningen University & Research. Zij krijgt financiële ondersteuning voor onderzoek aan het Cancer Epigenetics Laboratory, The Francis Crick Institute, London, VK. Ze gaat daar H1.0 regulatie van kankerstamcellen karakteriseren.

Rechts Bente Somsen, biomedical engineering, Technische Universiteit Eindhoven. Zij vertrekt naar het MIT Department of Chemistry, Cambridge, VS. Aldaar gaat ze drugs proberen te ontdekken middels alternatieve modulatie van kernreceptoractiviteit, gebruikmakend van stabilisatie van eiwit-eiwitinteracties. 

Kijk voor meer informatie over een NBS-aanvraag op https://nvbmb.kncv.nl/grants. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven