Verenigingen

Beurzen voor internationale stages

NVBMB |
Carrière & Opleiding, Celbiologie, Geneeskunde & Immunologie, Microbiologie

De Nora Baart Stichting heeft toelages voor een stage in het buitenland verstrekt aan drie studenten.Van links naar rechts: Mariëlle van Grinsven, Floortje van Oosten en Julie Verhoef.

Mariëlle van Grinsven (biomedical engineering, Tech­nische Universiteit Eind­hoven) gaat naar het Department of Chemistry, MIT, Cambridge, VS. Aldaar probeert ze medicijnen te ontdekken via alternatieve modulatie van de activiteit van kernreceptoren, gebruikmakend van stabilisatie van eiwit-eiwitinteracties.

Floortje van Oosten (selective Utrecht medical master, Universi­teit Utrecht) krijgt financiële ondersteuning voor onderzoek aan de Johns Hopkins Medical Institutions, Sol Goldman Pancreatic Cancer Research Center, Baltimore, VS. Ze gaat de moleculaire keurmerken van een pCR in alvleesklierkanker en het bijbehorende recidiefvrije overlevingsvoordeel bepalen.

Julie Verhoef (molecular mechanisms of diseases, Radboud Universiteit) vertrekt naar het Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research, Parkville Victoria, Australië. Daar gaat ze onderzoek doen naar de export van virulentiefactoren uit rode bloedcellen die geïnfecteerd zijn met Plas­modium falciparum-parasieten.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven