Verenigingen

De Slimste Scheikundige van start!

KNCV |
Carrière & Opleiding

Michael Meijer wint de voorronde in Leiden.

De KNCV bestaat 115 jaar en dat moet gevierd worden. In dit jubileumjaar is de KNCV op zoek naar De Slimste Schei­kundige van Nederland. Via zes voorrondes door het hele land, onder leiding van de Scheikundejongens, selecteren wij zes finalisten. Zij nemen het in de finale tijdens de Avond van de Chemie op 9 oktober tegen elkaar op, onder leiding van Philips Freriks. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem, een trofee en een geldprijs van € 1.150. Deel­name is kosteloos.

Eerste voorronde

Tijdens de eerste voorronde bij Scheltema Leiden op 21 februari was Michael Meijer (midden op de foto) de Slimste Scheikundige. Michael is promovendus anorganische chemie aan de Universiteit Leiden in de groep van Lies Bouwman en Sylvestre Bonnet. In de eerste vier rondes rekende zijn team af met de andere teams, waarna hij het in de vijfde ronde individueel opnam tegen zijn ex-teamgenoten. Tijdens deze allesbeslissende laatste ronde liet hij iedereen achter zich.

Inschrijven

Voor de voorrondes in Groningen, Terneuzen en Enschede is de inschrijving ook al open. Van de overige voorrondes in Geleen en Oss volgt de exacte datum spoedig. Blijf op de hoogte via dss.kncv.nl of meld je direct aan voor een voorronde. Voor iedere voorronde geldt een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! Wie weet sta jij straks op het podium met Philip Freriks

Voorrondes: Groningen op maandag 26 maart, Terneuzen op maandag 9 april, Enschede op dinsdag 15 mei en Oss op donderdag 7 juni.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven