Verenigingen

De week van Evelien Esbach

KNCV |
Carrière & Opleiding

Elke C2W-editie vertelt een carrièreconsultant over zijn of haar ervaringen. Deze keer is Evelien Esbach aan het woord. Ze is parttime Technisch Onderwijs Assistent (TOA) op een internationale school en gecertificeerd coach.

‘Mijn werk is zeer gevarieerd dankzij de verschillende mensen die mijn pad kruisen. Zo skype ik elke maandagavond met een klant en werken we aan uitdagingen in haar carrière. Dit kan het gevoel zijn dat de flow uit uit je carrière is, je op een dood spoor bent beland of dat je ‘de klok hoort tikken’ en graag meer wilt dan alleen maar werken.

Als je tevreden bent, moet je vooral blijven doen wat je doet. Ook Tessa is goed bezig, maar ze heeft het gevoel dat ze meer uit het leven wil halen. Ik help haar met verschillende tools, zoals het ‘levenswiel’ en de ‘toekomstige ik’. Hiermee ontdek je wie je bent, waar je ontevreden over bent en waar je naartoe wilt. Het huiswerk voor deze week is een kleine gedragsverandering. Ik hoop volgende week een enthousiaste Tessa te spreken die veel geleerd heeft.

Dinsdagochtend heb ik een ontmoeting met Dirk, die zich wil voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Het blijft lastig om jezelf objectief te bekijken en een goed beeld van jezelf neer te zetten. Ook Dirk is erg van the big picture. Als we hierover in gesprek gaan, besluit hij zijn cv verder uit te werken. Hij verlaat vol energie en ideeën het gebouw.

Woensdagochtend vertrek ik met broodtrommel op de fiets naar school. De vijftig internationale leerlingen van het examenjaar moeten in het kader van hun IA (internal assessment) tien uur chemieonderzoek uitvoeren; een behoorlijke logistieke klus, maar een mooie variatie op mijn coachingswerk. 

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven