Verenigingen

Gezocht: kandidaten Van Marumpenning 2018

KNCV |
Carrière & Opleiding

De Van Marumpenning is tegenwoordig een publieksprijs. KNCV-leden kiezen de winnaar. Wie wordt de opvolger van Jan van Maarseveen?

Ken je een inspirerende chemicus of life scientist die de chemie beter zichtbaar maakt in de samenleving? Iemand die bruggen slaat op het gebied van onderwijs, voorlichting, onderzoek, innovatie of geschiedbeschouwing? Nomineer die dan nu voor de Van Marum­penning 2018.

Uitslag

Vanaf 2018 is de Van Marum­penning een publieksprijs. Dit houdt in dat de leden van de KNCV meebeslissen. Tot 31 mei kun je kandidaten voordragen en een jury selecteert vervolgens de beste drie voordrachten. De leden kiezen uiteindelijk wie van de drie genomineerden de Van Marum­penning wint.

De uitslag maken we op 9 oktober bekend tijdens de Avond van de Chemie in Diligentia in Den Haag. Deze publieksprijs, die de KNCV om het jaar uitreikt, bestaat uit de Van Marumpenning, een oorkonde en een kunstwerk. 

Dus ken je een chemicus, jong of met lange staat van dienst, die net zo aanstekelijk als Jan van Maarseveenwinnaar Van Marumpenning 2016 – over chemie kan vertellen of zich hiervoor inzet? Nomineer die dan op www.kncv.nl/marum.

Deel deze pagina

Masterclass Business Development & Innovation in Life Sciences:
d
onderdag 26 januari in Utrecht.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven