Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

Nederlandse invloed op IUPAC

In de jaren twintig heeft de Nederlandse prof. dr. Ernst J. Cohen belangrijke stappen gezet voor de International Union of Pure and Applied Chemistry.

Finalisten Gouden Vlam

Op 4 september presenteerden de drie finalisten van de KNCV Gouden Vlam hun onderzoek aan de jury. Sinds 2018 beloont de KNCV jaarlijks het beste chemische afstudeerverslag in het mbo met de Gouden Vlam.

Ondersteuning Avond van de Chemie

De Avond van de Chemie maakt zich alweer op voor de vierde editie. Een mooie avond vol inhoud, inspiratie en gezelligheid ligt in het verschiet. Zonder onze sponsoren zou dit niet mogelijk zijn. Wij stellen ze graag aan je voor.

Finalisten Gouden Spatel

Nog drie kandidaten zijn in de race voor de Gouden Spatel 2019, de prijs voor de beste hbo-scriptie. Op 3 oktober tijdens de Avond van de Chemie presenteren we de winnaar.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven