Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

Eiwit tegen leukemie

Marjolein Bakker is genomineerd voor de KNCV Gouden Spatel met haar onderzoek naar de rol van het STAP1-eiwit in Acute Lymfastische Leukemie (ALL). Tijdens de Avond van de Chemie op 19 oktober reikt de KNCV deze prijs uit aan de beste hbo-scriptie van 2016.

De NBV blikt terug en vooruit

De afgelopen maanden was het door de zomerperiode heel rustig rondom de NBV. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen maanden en vooruit te kijken naar de komende tijd.

Op studiereis met een KNCV-beurs

Op studiereis met een KNCV-beurs

 

De KNCV heeft diverse reisbeurzen. Vooral het KNCV-studieverenigingenreisfonds weten de studenten goed te vinden. Gaarne presenteren we een aantal verslagen van studiereizen die de KNCV (mede) heeft gesponsord. L.P.S.V Aesculapius bijt het spits af.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven