Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

De weg naar IUPAC 2023

Op het mondiale chemiecongres IUPAC in São Paulo wist een afvaardiging van de KNCV het bid voor het IUPAC World Chemistry Congress in 2023 te winnen. In 2023 mag Nederland daarom de top van de chemische wereld ontvangen op het grootste chemiecongres van de wereld.

MB4.0 Fall Meeting

Op 6 november organiseert de werkgroep Microbiële Fysiologie van de Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) de MB4.0 Fall Meeting. ‘Netwerken tussen de verschillende groepen binnen het werkveld van de microbiële biotechnologie staat hierbij centraal.’

Nobelcongres in Groningen

In november komen drie Nobelprijswinnaars en veel andere sprekers uit binnen- en buitenland naar Groningen voor een vierdaags congres. KNCV-leden kunnen dit bijzondere congres met korting bijwonen.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven