Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

Maart KNCV-carrièremaand

In maart staat KNCV Academy volledig in het teken van persoonlijke ontwikkeling en carrière. Met drie workshops wil KNCV Academy chemici helpen om beter te functioneren in hun baan, meer plezier en voldoening uit hun werk te halen en ze ondersteunen bij wellicht een nieuwe carrièrestap.

Wat doet het Jong KNCV-bestuur voor jou?

De KNCV is niet alleen een vereniging voor professionele chemici, maar ook voor chemici in wording. Voor die laatste groep is er zelfs een speciale subvereniging: Jong KNCV. Het bestuur van Jong KNCV is er om de belangen van de jonge leden van de KNCV te behartigen en om extra activiteiten voor hen te organiseren. Zo staan er binnenkort een bedrijfsbezoek en een interessante carrièreavond op het programma!

Op naar een duurzame toekomst

Om een indruk te krijgen van de plannen van politieke partijen voor de komende verkiezingen, analyseerde de VNCI hun verkiezingsprogramma’s op de thema’s duurzaamheid en innovatie.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven