Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

Beste leden van de KNCV,

Het komt niet vaak voor dat werknemers bij het koffieapparaat van de hardloopvereniging spreken over moleculaire motortjes. Of dat er applaus volgt bij het voorstel om € 1 miljard te investeren in fundamenteel onderzoek. Ons bestuurslid Fer Coenders merkte bij de uitreiking van de KNCV Onderwijsprijs terecht op dat ‘de chemie dit jaar vol in de zon staat’.

Winnaar KNCV Onderwijsprijs 2016

Wesley Browne, hoogleraar moleculaire anorganische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is de winnaar van de KNCV Onderwijsprijs 2016. De jury prijst zijn docentenkwaliteiten en uitgesproken visie op het onderwijs. Maar wat maakt een scheikundedocent goed?

De kunst van het presenteren

Fréderique Backaert is gepromoveerd chemicus en ging na zijn promotie wetenschappelijke presentatietrainingen voor chemici verzorgen. Vrijdag 25 november is hij aanwezig op de C2W Career Expo om chemici de kneepjes van het presentatievak bij te brengen.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven