Verenigingen

C2W is het ledenblad van de KNCV, NBV en NVBMB, beroepsverenigingen voor mensen met passie voor moleculen: van chemici tot life scientists, en van procestechnologie tot (bio)moleculaire wetenschappen. Een dynamische community met 10.000 leden die de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven brengen.

 

In memoriam: Belhamel Cees

Dinsdag 13 februari jongstleden is na een relatief korte, maar ongeneeslijke ziekte op 88-jarige leeftijd een einde gekomen aan het kleurrijke leven van emeritus-hoogleraar Cees Veeger, de eerste leerstoelhouder Biochemie van Wageningen University&Research.

Chemie is grenzeloos

Begin deze maand was ik met een grote KNCV-delegatie te gast bij de Israel Chemical Society (ICS), de Israëlische tegenhanger van de KNCV. Aanleiding was de 83ste editie van de Israel Chemical Conference waar elk jaar een delegatie met vooraanstaande chemici uit een bepaald land wordt uitgenodigd. Dit jaar was het de beurt aan Nederland.

KNCV start onderzoek onder leden

Als grootste chemische beroepsvereniging van Nederland heeft de KNCV een zeer diverse achterban. Van life scientists, procestechnologen tot (bio)moleculaire wetenschappers, werkzaam in bedrijfsleven, onderwijs en overheid, of nog studerend aan een hogeschool of universiteit. De KNCV wil voor al haar leden een rol van betekenis spelen. Nu en in de toekomst.

KNCV prijzenregen

Met haar prijzen wil de KNCV graag chemisch talent stimuleren en belangrijke chemische prestaties erkennen en belonen. Ook dit jaar zijn er weer een hoop prijzen te verdelen, voor zowel startende als ervaren chemici. Wij vragen u om ons te helpen de juiste talenten te selecteren en te belonen. Op deze pagina een overzicht.

Een geslaagde CHAINS

De KNCV was drie dagen actief op CHAINS met lezingen, de fotowedstrijd, workshops, voorlichting en netwerkbijeenkomsten. Een terugblik.

Deel deze pagina
KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) vergroot de (vak)kennis van leden, bevordert de contacten tussen leden en behartigt hun belangen in hun werkveld en richting politiek en overheid. Werk, Onderwijs en Maatschappij zijn de speerpunten van het beleid. Ook maakt de KNCV zich hard voor de beeldvorming van de chemie buiten de vereniging.

NBV

De Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste life sciences. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

NVBMB

De Nederlandse Vereniging voor Biochemici en Moleculair Biologen (NVBMB) is opgericht in 1927 en vertegenwoordigt de belangen van studenten en professionals in deze vakgebieden. De vereniging heeft tot doel het veld van biochemie en moleculaire biologie te stimuleren. 

Jong KNCV zoekt versterking!

Ben je lid van de KNCV en wil jij je professionele netwerk uitbreiden? Wil je samen met andere jonge chemici de KNCV vertegenwoordigen bij bedrijven en onderwijs­instellingen? Neem jij initiatief en bezit jij over organisatietalent? Dan is Jong KNCV op zoek naar jou! Mail je vragen of je sollicitatie naar ons!

Naar boven